Waarom Wegvet?

  • 24 uur bereikbaar & service
  • Betrouwbare partner
  • Korte reinigingstijden
  • Milieuvriendelijk
  • Reinigingsmiddelen niet schadelijk voor mens en dier

Roltrappen reiniging

Een roltrap vind je op verschillende locaties. De meest voorkomende plaats waar je ze tegenkomt zijn winkelcentra. Een roltrap is ideaal om personen naar boven en beneden te vervoeren, hier wordt veel gebruik van gemaakt. Het resultaat hiervan is dat er veel vuil van schoenzolen in de roltrap verdwijnt. Hierdoor raakt de roltrap vervuild, dit geeft dan ook een onverzorgd en onhygiënisch aanzicht. Roltrappen zijn met de hand niet of erg moeilijk te reinigen, en dan nog zal lang niet het gewenste resultaat te behalen zijn. Wegvet gebruikt voor het reinigen van roltrappen Droogijs-straaltechniek.

Het grote voordeel van Droogijs-straaltechniek is, de reinigingstijden zijn kort en er blijven geen restproducten van het straalmiddel achter. Met de techniek van het Droogijs-stralen zal de roltrap er weer als nieuw uitzien. Het metaal van de roltrap is na het reinigen weer blank en het glanzend.
Wat droogijs is en hoe het stralen werkt leest u hieronder. Droogijs is de vaste vorm van koolstofdioxide. Vloeibare koolstofdioxide wordt na expansie onder hoge druk samengeperst. Hierdoor ontstaat -79ºC koude CO2 in vaste vorm.  De vaste CO2 wordt in pellets van 0,5 tot 3mm groot geperst. Deze pellets worden gebruikt voor het Droogijs-stralen.

Het Droogijs-stralen werkt als volgt: Droogijs-stralen gebeurt met perslucht, de Droogijs-pellets worden door middel van perslucht onder hoge druk door het straalpistool op het oppervlak gestraald. Bij de impact van de Droogijs-pellets op het oppervlak gebeurt het volgende:

  1. Reinigen door mechanische energie: De Droogijs-pellets raken het oppervlak met een snelheid van 150m/s. Hierdoor wordt de vervuiling van het oppervlak los geslagen.
  2. Reinigen door thermische energie: Door de extreem snelle afkoeling van de vervuiling krijg je een shock effect. Hierdoor krimpt de vervuiling en laat het los of er ontstaan scheurtjes in de vervuiling.
  3. Reiniging door sublimatie: De pellets dringen in de scheurtjes die zijn ontstaan bij het shock effect. Deze pellets sublimeren (exploderen) in deze scheurtjes tot een 540-voudige volumevergroting. Hierdoor schiet de vervuiling los van het oppervlak.

Vrijblijvende offerte