1. De inspectie

Allereerst start Wegvet met een gratis inspectie van het afzuigsysteem om de vervuiling en afzuigcapaciteit vast te stellen. In het afzuigkanaal wordt de afzuigcapaciteit gemeten. Dit gebeurt door middel van een luchthoeveelheidsmeter. Ook wordt de dikte van het aangeslagen vet op de wand van het afzuigkanaal gemeten. Dit om aan te kunnen tonen hoe brandgevaarlijk de vetlaag is; het vet verspreidt namelijk al vuur vanaf 0,2 mm dik. Vervolgens gaat er een inspectiecamera van top tot teen door het afzuigkanaal om beeldmateriaal te verzamelen. Dit vergelijken we met de inspectiebeelden van het eindresultaat.

2. De reiniging

De reiniging vindt plaats op een moment dat u het beste uitkomt. Als eerste wordt alle keukenapparatuur afgeschermd van het werkgebied. Nu kan de reiniging beginnen. De ventilator(en) wordt gedemonteerd en ingespoten met een vetoplossend middel. Terwijl dit middel zijn werk doet wordt de eerste hand gelegd aan het afzuigkanaal. In het huidige kanaal worden enkele toegangsluiken aangebracht om de bereikbaarheid te kunnen realiseren. Vervolgens wordt er met een daarvoor bestemde machine het afzuigkanaal gereinigd. Dit gebeurt ook met een vetoplossend middel. Dit middel lost op met het vet, dat daarna uit het kanaal verwijderd kan worden. Het kanaal is nu schoon. Dan wordt ook de dampkap gereinigd. De ventilator(en) wordt klaargemaakt om terug gemonteerd te worden. Als alles weer is aangesloten, wordt met stoom >160 graden Celsius uw werkplek weer chemicaliën- en bacterievrij gemaakt.

3. Eindcontrole

Als de reiniging voltooid is wordt de afzuigcapaciteit opnieuw gemeten. De inspectiecamera gaat nog een keer door het kanaal om te controleren of alles werkelijk gereinigd en brandveilig is. Het beeldmateriaal ontvangt u op een USB-stick met bijbehorend inspectierapport.