Ventilator reiniging

Ventilatoren reinigen

Het hart van een goed werkend afzuigsysteem is de ventilator. Deze zorgt ervoor dat de vuile kookgassen worden afgevoerd, Of dat er frisse buitenlucht wordt toegevoerd. Een schone ventilator verzorgt een goede lucht-toe/afvoer. Dit komt doordat de bladen van de ventilator schoon zijn en een juiste curve hebben die de luchtstroom bepaalt.
Als een ventilator vervuild is door aangekoekt vet en stof dan zal dit de werking van de ventilator sterk beïnvloeden.
Voordat Wegvet de ventilator gaat reinigen worden foto’s gemaakt om het voor/na resultaat te vergelijken. Ook wordt de luchtstroom gemeten, er wordt gemeten hoe snel de ventilator de aangezogen lucht kan verplaatsen.
De ventilator reinigen gaat als volgt te werk, de ventilator wordt allereerst gedemonteerd en geïnspecteerd. Wegvet reinigt ventilatoren met droogijs, hierbij worden droogijs-pallets ter grootte van 0,5mm tot 3,0mm door middel van straal-techniek toegepast. Met droogijs-stralen kan de hardnekkigste vervuiling gereinigd worden, omdat droogijs geen vocht bevat is dit ideaal voor het reinigen van elektrische delen. Met droogijs-stralen wordt de ventilator weer als nieuw, de curve in de ventilatorbladen is weer optimaal.
Nu de ventilator is gereinigd, worden opnieuw foto’s gemaakt waarop het resultaat goed te zien is. De ventilator wordt weer gemonteerd. Als deze weer is gemonteerd kan de luchtstroom gemeten worden. Zoals te verwachten is, is deze sterk toegenomen. De ventilator is nu efficiënter, energiezuiniger, hygiënischer en brandveilig.

Direct een offerte aanvragen

    Afzuigkanaal reinigen

    Ventilatiekanaal reinigen

    Ventilator reinigen

    Dampkap reinigen

    Klantgegevens